Aluminium ramen & deuren

Productinformatie Aluminium


Aluminium heeft karakter : het is een sterk metaal dat niet vervormt. Het barst niet, scheurt niet, roest niet of rot niet. Het ondervindt geen hinder van zonlicht, vocht, temperatuurschommelingen of wisselende weersomstandigheden. Je woning zal blij zijn met aluminium schrijnwerk.

Je ramen zijn je blik op de wereld rondom jou, je contact met de omgeving. Het is onze specialiteit om dat contact stijlvol te omkaderen : we zorgen ervoor dat elk profiel afkomstig van Minnen en zoon een kunstwerkje op zich is.

Wie bouwt of verbouwt, wil zekerheid. Zekerheid dat de gebruikte materialen oerdegelijk zijn. Daarom voldoen alle Reynaers producten aan de strenge ISO-9001 kwaliteitseisen en krijgt u 10 jaar systeemgarantie op hun producten. Daarnaast garanderen de Europses labels "Qualicoat"-topkwaliteit van lakwerk en anodisering.

 

Voordelen van aluminium ramen & deuren


Of je nu aan nieuwbouw of aan renovatie denkt, aluminium heeft heel wat voordelen :

 • Aluminium heeft een lange levensduur
 • Aluminium is onderhoudsvriendelijk
 • Aluminium is heel veilig
 • Aluminium is milieuvriendelijk
 • Aluminium is een licht materiaal, makkelijk te plaatsen
 • Aluminium heeft een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding
 • Aluminium is onbrandbaar
 • Aluminium is verkrijgbaar in meer dan 400 verschillende kleuren

 

Isolatie in aluminium ramen & deuren

Thermische isolatie : De warmteweerstand van materialen wordt weergegeven in een U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de warmteweerstand, dus hoe beter de isolatie. Vandaag zijn al onze Reynaers-profielen thermisch onderbroken, waardoor ze een normale tot lage U-waarde bereiken, afhankelijk van de eisen die u stelt. De thermische onderbreking van de profielen voorkomt ook condensatie op uw ramen. Alleen in extreme gevallen, wanneer de lucht verzadigd is met waterdamp, kan er condensatie optreden, maar dat kunnen we eenvoudig voorkomen door verluchtingsroosters in te bouwen.

Akoestische isolatie : Hoe meer oppervlakte de profielen innemen in vergelijking met het glasoppervak, hoe belangrijker de geluidsisolatie. De thermische onderbreking geeft reeds een goede akoestische ontkoppeling. Kies bovendien ook voor een akoestische beglazing en u geniet van alle stilte.

Ventilatie : Je woning voldoende isoleren en winddicht maken is belangrijk. Een vochtigheidsgraad tussen 30% en 70% bij temperaturen onder 23° is de norm. We zetten de verschillende manieren van ventileren even op een rijtje :

 • ramen openzetten
 • natuurlijke ventilatie
 • mechanische ventilatie door het plaaten van verluchtingsroosters

 

Veiligheid

Ramen : Al onze ramen krijgen standaard een Sobinco-beslag ingebouwd met paddestoelsluiting. Zo sluiten je ramen op meerdere plaatsen. Indien gewenst bouwen wij ook alarmcontacten (geleverd door klant of leverancier van alarmsystemen) in uw ramen.

Deuren en schuifdeuren : Minnen en zoon plaatst standaard meerpuntssluitingen in de deuren en schuifdeuren. Uiteraard kunnen we ook hier een pré-installatie uitvoeren van uw sensoren voor alarmsystemen.

Glas : indien gewenst voorzien wij uw aluminium schrijnwerk van inbraakwerend veiligheidsglas.

 

Bouwstijlen

Stijlen : Afhankelijk van uw bouwstijl kan u kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Onze functionele basisvorm is sober en ongecompliceerd. Kies je voor een rustieke woning, dan kunnen wij u het renaissanceprofiel aanbieden.

Kleur : Wij bieden u meer dan 400 verschillende kleuren aan, zowel glanzend als mat, metaalkleuren en anodisatietinten. Voor het concept-systeem kan je eventueel binnen een andere kleur kiezen dan aan de buitenkant. Bij Reynaers kan u tenslotte ook kiezen voor "Coatex", een onderhoudsarme structuurlak in 10 standaardkleuren.